Εστία μολύνσεως η αλάνα επί της οδού Περδίκα, Ευζώνων και Θεαγένους Χαρίση

estia_molinseos_i_alana_epi_tis_odou_perdika_evzonon_theagenous_charisi

Εστία μολύνσεως η αλάνα επί της οδού Περδίκα, Ευζώνων και Θεαγένους Χαρίση. Αναφορά του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής στην Δ΄Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης. Κοινοποίηση και στους υπεύθυνους των αρμοδίων υπηρεσιών.

ΠΡΟΣ:  Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης Κλεάνθους  57 Άνω Τούμπα                           

Κοινοποίηση: 1)Αντιδημαρχία Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, 2)Αστυνομικό  Τμήμα Τούμπας

Ημερομηνία:23/09/2019

ΘΕΜΑ: 1) Καθαριότητα επί των οδών Θεαγένους Χαρίση 2, Περδίκα, Ευζώνων & Λαχανά, περιοχή Ιωάννου Χρυσοστόμου.

             2) Ασφάλεια των Πολιτών επί της συγκεκριμένης γειτονιάς.

1)     Η αλάνα μεταξύ των οδών Θεαγένους Χαρίση 2 , Περδίκα, Ευζώνων & Λαχανά έχει μετατραπεί σε ένα σκουπιδότοπο και εστία μολύνσεως στην περιοχή. Μπάζα πεταμένα, σκουπίδια, εγκαταλειμμένα Ι.Χ. επιβατικά οχήματα, κάδοι φθαρμένοι από την χρήση τους (σπασμένοι και τρύπιοι σε πολλά σημεία τους) δημιουργούν την εικόνα της εγκατάλειψης της συγκεκριμένης αλάνας και γειτονιάς. Επίσης έχουν κάνει την εμφάνιση τους αρουραίοι αναζητώντας την τροφή τους στον συγκεκριμένο σκουπιδότοπο.

2)     Κατά τις απογευματινές και βράδυνες ώρες αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της όχλησης από άγνωστα άτομα που περιφέρονται πέριξ της αλάνας. Κάποιοι από αυτούς διανυκτερεύουν στα εγκαταλειμμένα Ι.Χ.Ε..  Οι κάτοικοι έχουν δε την πληροφορία ότι μπορεί να γίνετε διακίνηση ναρκωτικών.

Υγιεινή & Ασφάλεια των Πολιτών επί της συγκεκριμένης γειτονιάς

Να σημειωθεί στα 5 μέτρα από την αλάνα λειτουργούν το 30ο Δημοτικό σχολείο, το 21ο και 85ο Νηπιαγωγείο και καθημερινά υπάρχει διέλευση μαθητών και νηπίων, με κίνδυνο 1) την υγεία τους λόγω του σκουπιδότοπου & 2) την ασφάλεια τους λόγω των άγνωστων ατόμων που περιφέρονται στην γειτονιά.

Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής διαμαρτύρονται για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της περιοχής από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Με ενημέρωσαν, ότι έχουν κινητοποιηθεί μαζεύοντας υπογραφές από όλους τους κατοίκους της περιοχής, με σκοπό την όχληση και την ενημέρωση του Δημάρχου και κάθε Υπευθύνου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως γειτονιά.

Οι κάτοικοι προτείνουν επίσης στην αλάνα να δημιουργηθεί ένα πάρκο ή ένας χώρος πρασίνου που τον έχει ανάγκη η γειτονιά τους.

Η αλάνα είναι ιδιόκτητο οικόπεδο και για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Δήμος να το απαλλοτριώσει αποζημιώνοντας, τον, ή τους ιδιοκτήτες. Αυτή η ενέργεια, όμως, είναι χρονοβόρα διαδικασία.

Αυτό που προέχει είναι η καθαριότητα, η ευταξία της συγκεκριμένης αλάνας, η ασφάλεια των παιδιών και των κατοίκων της γειτονιάς.

Οι κάτοικοι ελπίζουν ότι με την Νέα Διοίκηση του Δήμου, θα λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top