Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies – Πολιτική Απορρήτου

Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα https://psomiadou.com/ της Συμβούλου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Ψωμιάδου Δωροθέας (Δώρα).
Κάθε επισκέπτης ή χρήστης των ιστοσελίδων μας θα πρέπει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης που ακολουθούν πριν από την περιήγηση ή τη χρήση των σελίδων και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να μην κάνει χρήση τους. Σε αντίθετη περίπτωση, τεκμαίρεται ότι τους αποδέχεται ρητά και ανεπιφύλακτα και δίνει τη συγκατάθεσή του. Οι κατωτέρω όροι χρήσης ισχύουν για το σύνολο του περιεχομένου των ιστοσελίδων μας.
Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που εμφανίζονται κάθε φορά στον διαδικτυακό μας τόπο να είναι κατά το δυνατόν ακριβή και αληθή, δεν φέρουμε όμως καμία ευθύνη για την αξιοπιστία, πληρότητα ή επικαιρότητά τους. Οτιδήποτε παρέχεται στους επισκέπτες μέσω του διαδικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιαδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.
Ο επισκέπτης που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του διαδικτυακού μας τόπου υποχρεούται να το κάνει σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου ή σε πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Αποποίηση Ευθύνης

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του διαδικτυακού τόπου, χωρίς να εγγυόμαστε ότι οι λειτουργίες του ή των servers που το φιλοξενούν, θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς ή άλλα παρόμοια στοιχεία. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για καταστροφές οποιασδήποτε μορφής που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την χρήση του παρόντος διαδικτυακού τόπου συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιορισμένων, σε άμεσες, έμμεσες, τυχαίες, συμπτωματικές και επακόλουθες.
Προσωπικά Δεδομένα
Η παρούσα σύμβαση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/χρηστών που συλλέγονται από την ιστοσελίδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών και των σελίδων του διαδικτυακού τόπου psomiadou.com. Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας από τη μεριά του χρήστη, δεν ευθυνόμαστε για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων, επιλογών και περιεχομένων της ιστοσελίδας στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος.

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη των υπηρεσιών της psomiadou.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Ν. 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/χρηστών και μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν, οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της psomiadou.com.

Συλλογή και χρήση Δεδομένων

Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται όταν ο επισκέπτης/χρήστης εγγράφεται στην λίστα ενημέρωσης (newsletter) μέσω της ιστοσελίδας. Κατά την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη στο newsletter οι ζητούμενες πληροφορίες είναι οι εξής: Όνομα, Επίθετο, Τηλέφωνο, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Τα παραπάνω δεδομένα χρησιμοποιούνται για την ενημερωτική των επισκεπτών σχετικά με τις δραστηριότητες της Συμβούλου της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης  Ψωμιάδου Δωροθέας (Δώρας).
Διόρθωση ή/και διαγραφή προσωπικών δεδομένων
Οι χρήστες/μέλη μπορούν σύμφωνα με το Ν. 2472/97 να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να διορθώσουν ή/και ενημερώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα χρονική στιγμή.
“Σύνδεσμοι” (links) προς άλλoυς δικτυακούς τόπους (sites)
Το psomiadou.com περιλαμβάνει links (“συνδέσμους”) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) τα οποία δεν ελέγχονται από το ίδιο αλλά από τους τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών που οι φορείς αυτοί ακολουθούν.
Πολιτική Cookies
Η ιστοσελίδα https://psomiadou.com/ (εφεξής η «Ιστότοπος») χρησιμοποιεί cookies για να αποθηκεύσει πληροφορίες στον υπολογιστή σας. Σκοπός της παρούσας πολιτικής είναι η παροχή περισσοτέρων πληροφοριών αναφορικά με το πώς χρησιμοποιούνται τα cookies κάθε φορά που επισκέπτεστε τον Ιστότοπο. Με την πλοήγησή σας στον Ιστότοπο συμφωνείτε και αποδέχεστε τη χρήση cookies στον υπολογιστή σας, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας πολιτικής χρήσης. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε cookies, παρακαλούμε είτε να προβείτε στις κατάλληλες ρυθμίσεις (όπως παρατίθενται κατωτέρω) ή να απέχετε από τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας.

Τι είναι τα cookies;

Τα «cookies» χρησιμοποιούνται με σκοπό τη βελτίωση της απόδοσης χρήσης του Ιστότοπου, καθώς και την εμπειρία περιήγησης του επισκέπτη. Πρόκειται για μικρά αρχεία κειμένου με πληροφορίες, που μια ιστοσελίδα (συγκεκριμένα ο διακομιστής ιστού – web server) αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη, χωρίς να λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του χρήστη. Τα cookies περιέχουν κάποιες πληροφορίες, όπως η γλώσσα χρήσης, το μέγεθος γραμματοσειράς και άλλες προτιμήσεις απεικόνισης. Κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται σε μια ιστοσελίδα, η τελευταία ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και προσφέρει στο χρήστη σχετικές με αυτές υπηρεσίες.
Ποια cookies χρησιμοποιούμε;
Απαραίτητα Cookies (Necessary Cookies): Είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία του Ιστότοπου, καθώς σας επιτρέπουν να περιηγείστε σε αυτόν και να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του. Σε περίπτωση που επιλέξετε να τα απενεργοποιήσετε, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του Ιστοτόπου.
Cookies Προτιμήσεων (Functional Cookies): Τα συγκεκριμένα cookies μας επιτρέπουν να προσωποποιούμε τον Ιστότοπο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως η γλώσσα επιλογής σας ή το μέγεθος γραμματοσειράς. Αν απενεργοποιήσετε αυτά τα cookies, μπορεί να επηρεαστεί η απόδοση και λειτουργικότητα του Ιστοτόπου.
Στατιστικά Cookies (Statistic Cookies): Τα cookies στατιστικών συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά της πλοήγησής σας στον Ιστότοπο, όπως ποιες σελίδες του γίνονται αντικείμενο συχνών επισκέψεων και αν λαμβάνετε μηνύματα σφάλματος. Μέσω αυτού είμαστε σε θέση να κάνουμε τη δομή, την πλοήγηση και το περιεχόμενο του ιστοτόπου όσο το δυνατόν πιο φιλικά προς εσάς. Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε λογισμικό, όπως το Google Analytics, προκειμένου να αναλύσουμε τη χρήση των σελίδων, τις αλληλεπιδράσεις των σελίδων και τις διαδρομές που ακολουθούνται μέσω των ιστοτόπων μας. Αυτά είναι γνωστά ως «website metrics» ή «analytics». Το Google Analytics είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία ανάλυσης που προσφέρεται από τη Google Inc. (Google). Το Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να αναλύει τη χρήση του ιστοτόπου από τους χρήστες. Η Google χρησιμοποιεί συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία προκειμένου να δώσει στην Εταιρεία μια εικόνα για τον τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν τον Ιστότοπο. Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, δεν θα επηρεαστεί η λειτουργικότητα του ιστοτόπου, ούτε θα περιοριστεί η πρόσβασή σας σε περιεχόμενο του, ωστόσο  αυτά μας δίνουν πολύτιμες πληροφορίες που μας επιτρέπουν να βελτιώσουμε τον Ιστότοπο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
Cookies Στοχευόμενης Διαφήμισης: Αυτά τα cookies χρησιμοποιούνται για την προώθηση εμπορικού περιεχομένου, το οποίο προσιδιάζει στις ανάγκες και στα ενδιαφέροντά σας. Ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευόμενης διαφήμισης, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την καταγραφή της αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Μία ακόμη σημαντική λειτουργία τους είναι το γεγονός ότι μας επιτρέπουν να διαπιστώσουμε τους ιστότοπους που έχετε επισκεφθεί, ώστε να καθορίσουμε ποια ηλεκτρονικά κανάλια μάρκετινγκ είναι πιο αποτελεσματικά, προκειμένου να επιβραβεύσουμε εξωτερικές ιστοσελίδες και συνεργάτες, οι οποίοι σας προώθησαν σε εμάς. Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, δεν θα επηρεαστεί η λειτουργικότητα του ιστοτόπου, ούτε θα περιοριστεί η πρόσβασή σας σε περιεχόμενο του. Παρ’ όλα αυτά ενδέχεται να επηρεαστεί η εμπειρία σας από περιεχόμενο και στοχευόμενες διαφημίσεις που θα λαμβάνετε από άλλες ιστοσελίδες.
Cookies Τρίτων Μερών (Third Party Cookies): Χρησιμοποιούμε ορισμένα cookies από τρίτες εταιρείες, τα οποία επιτρέπουν την διασύνδεση σας με κοινωνικά δίκτυα, την εκτέλεση συγκεκριμένων plug-ins (συνδέσεων), ή την συλλογή ανώνυμων στατιστικών χρήσης του Ιστότοπου. Κάνοντας χρήση των συγκεκριμένων λειτουργιών της ιστοσελίδας, πραγματοποιείται μεταφόρτωση του cookie απευθείας από τους παρόχους της υπηρεσίας στην συσκευή σας. Δεν ελέγχουμε τις ρυθμίσεις των cookies που προέρχονται από αυτές τις τοποθεσίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies και τη διαχείρισή τους, μπορείτε να επισκεφτείτε τις αντίστοιχες τοποθεσίες των τρίτων παρόχων: [πχ twitter, συμπληρώνεται ανάλογα]. Αν δεν δεχθείτε αυτά τα cookies, δεν θα επηρεαστεί η λειτουργικότητα του ιστοτόπου, ούτε θα περιοριστεί η πρόσβασή σας σε περιεχόμενο του.
Στον παρακάτω πίνακα παρέχουμε πληροφορίες για των τύπο, την χρησιμότητα και την περίοδο εγκατάστασης όλων των cookies, που εγκαθίστανται στην συσκευή σας κατά την πλοήγηση στον Ιστότοπο.
Πως μπορείτε να τροποποιήσετε τη λειτουργία των cookies;
Κάθε σύστημα περιήγησης (web browser) παρέχει σαφείς οδηγίες χρήσης των cookies. Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε cookies, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εγκατάσταση τους στην συσκευή σας αλλάζοντας τις ρυθμίσεις στο σύστημα περιήγησης, που χρησιμοποιείτε ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το σύστημα περιήγησης, που χρησιμοποιείτε, κατάλληλα προκειμένου να σας ενημερώνει πριν την εγκατάσταση ενός cookie στην συσκευή σας ή να ακολουθήσετε τις οδηγίες του συστήματος περιήγησης για να διαγράψετε, όσα cookies έχουν ήδη εγκατασταθεί.
Παρακάτω παρατίθενται παραπομπές των βασικότερων web browser, οι οποίες αφορούν συγκεκριμένες εκδόσεις. Συνίσταται να ανατρέχετε στην επίσημη βιβλιογραφία των κατασκευαστριών εταιρειών για την πιο επίκαιρη πληροφόρηση.
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=el
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/el-gr/windows7/block-enable-or-allow-cookies
Mozilla firefox: https://support.mozilla.org/el/kb/enable-and-disable-cookies-website-pre…
Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042


Πολιτική Απορρήτου

Ο ιστότοπος psomiadou.com, που βρίσκεται στη διεύθυνση https:// psomiadou.com («psomiadou.com» ή ο «Ιστότοπος») λειτουργεί ως πολιτικό γραφείο της Ψωμιάδου Δωροθέας (Δώρας), Εκλεγμένης Συμβούλου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τον Μάιο του 2019 και εδρεύει επί της οδού Κλεάνθου 57 στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Η Ψωμιάδου Δωροθέα (Δώρα) είναι οι κύριος και δικαιούχος χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου (εφεξής «Πολιτική») αφορά τον τρόπο επεξεργασίας  των προσωπικών σας δεδομένων και ειδικότερα τις προϋποθέσεις συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης αυτών, κατά την επίσκεψη, εγγραφή η χρήση από μέρους σας του ιστότοπου www.psomiadou.com (εφεξής «Ιστότοπος») και της αντίστοιχης σελίδας https://www.facebook.com/PsomiadouDora/ στο Facebook (εφεξής «Σελίδα Facebook»).
Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ως επισκέπτες και χρήστες των υπηρεσιών του Ιστότοπου και της Σελίδας Facebook υπόκεινται στους όρους του παρόντος κειμένου, καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [679/2016 ΓΚΠΔ].
Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του διαδικτύου, όσο και της υπάρχουσας νομοθεσίας σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση ο υπεύθυνος επεξεργασίας διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου να διασφαλίζει την συμμόρφωσή με το δυναμικά αναπτυσσόμενο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Υπεύθυνη για την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι ο υπεύθυνος διαχειριστής – Blogger του psomiadou.com, με έδρα την Θεσσαλονίκη ο οποίος είναι οι κύριος και δικαιούχος χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου.
Ορισμός των Προσωπικών Δεδομένων και της Επεξεργασίας τους
Προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν συνδυαστικά με άλλες πληροφορίες να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός φυσικού προσώπου, επισκέπτη/ χρήστη του Ιστότοπου ή της Σελίδας Facebook. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων αποτελεί η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και καταστροφή προσωπικών δεδομένων φυσικών προσώπων. Η επεξεργασία περιλαμβάνει κάθε πράξη, που πραγματοποιείται από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του Ιστότοπου ή της Σελίδας.

Συλλογή των Προσωπικών σας Δεδομένων

Κατά κύριο λόγο συλλέγουμε τα στοιχεία σας απευθείας από εσάς, κατά την εγγραφή σας σε υπηρεσίες ή κατά την επικοινωνία σας μαζί μας. Επιπλέον, συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα σας παθητικά μέσω εργαλείων εντοπισμού, όπως cookies και beacons. Τέλος, συλλέγουμε δεδομένα και από τρίτα μέρη, όπως πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης [Facebook, Instagram, Twitter, YouTube]. Ο τρόποι συλλογής των δεδομένων σας αποτυπώνονται στα ακόλουθα στάδια:
Α) Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στον Ιστότοπο, δεδομένα σας συλλέγονται μόνο από τα cookies που έχετε επιτρέψει με την συγκατάθεση σας να χρησιμοποιηθούν, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην Χρήση Cookies
Β) Κατά την εγγραφή σας ως χρήστης στην υπηρεσία μας psomiadou.com, προκειμένου να αναρτήσετε σχόλια στον Ιστότοπο, συλλέγουμε το όνομα χρήστη (username) και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) ή το όνομα χρήστη, που διαθέτετε στο Facebook (Facebook username). Προαιρετικά καταχωρείτε φωτογραφία ή απεικόνιση, που σας αντιπροσωπεύει, καθώς και ημερομηνία γέννησης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είστε ενήλικος.
Γ) Για να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνετε στην αντίστοιχη φόρμα επικοινωνίας, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email), τα οποία συλλέγουμε μαζί με το σχόλιό σας για να σας απαντήσουμε.
Δ) Σε περίπτωση που συμμετέχετε σε κάποια έρευνα που διοργανώνουμε, θα συλλέξουμε και αποθηκεύσουμε ορισμένα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία είναι αναγκαία για τους σκοπούς της διεξαγωγής της έρευνας (π.χ. ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).
Ε) Δεν συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από ανήλικους δίχως τη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Αν αντιληφθούμε ότι ένας ανήλικος επιχειρεί να υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, θα αφαιρέσουμε τα δεδομένα αυτά από τα αρχεία μας. Αν είστε γονέας/κηδεμόνας ενός ανηλίκου που έχει υποβάλει τα προσωπικά του δεδομένα, επικοινωνήστε μαζί μας για να τα διαγράψουμε.
ΣΤ) Ο Ιστότοπος χρησιμοποιεί εξωτερικές υπηρεσίες καταγραφής επισκεψιμότητας, όπως την Google Analytics. Η Google Analytics μας παρέχει ανωνυμοποιημένα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον Ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε  την πορεία τους  μέσα στον  Ιστότοπο. Παρόλο που η Google Analytics χρησιμοποιεί cookies για να καταγράφει δεδομένα, όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης  στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν συνδέεται με το πρόσωπό σας και δεν σας ταυτοποιεί. Σημειώνουμε ότι η Google είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων.
Σκοπός και Νόμιμη Βάση Επεξεργασίας των Δεδομένων σας
Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας για τους παρακάτω σκοπούς και ιδίως για:
Α) την διαχείριση του Ιστότοπου και των συνδεδεμένων εφαρμογών,
Β) την παρακολούθηση της επισκεψιμότητας του Ιστότοπου,
Γ) την βελτιστοποίηση της πλοήγησης στον Ιστότοπο και της εμπειρίας του επισκέπτη και χρήστη των εμπεριεχόμενων υπηρεσιών,
Δ) την επικοινωνία και ενημέρωση των επισκεπτών,
Ε) τη ανάρτηση σχολίων αναφορικά με δημοσιευμένα κείμενα στην πλατφόρμα του Ιστότοπου,
ΣΤ) τη διεξαγωγή διαγωνισμών και την απονομή των δώρων στους νικητές,
Ζ) την προβολή σας στους κατάλληλους διαφημιστικούς χώρους του Ιστότοπου,
Η) την ενάσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας.
Κάθε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων απαιτεί συγκεκριμένο και νόμιμο λόγο σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε κάθε χρήση των στοιχείων σας να στηρίζεται σε μια από τις παρακάτω νομμιμοποιητικές βάσεις :
Α) στην συγκατάθεση του χρήστη στις περιπτώσεις εγγραφής του στις υπηρεσίες του Ιστότοπου [psomiadou.com], καθώς και την χρήση cookies.
B) στην εκτέλεση σύμβασης, όπως αυτή δημιουργείται με την συμμετοχή των επισκεπτών στην Ιστοσελίδα και στη Σελίδα Facebook.
Γ) στην εξασφάλιση των νόμιμων συμφερόντων μας, δίχως αυτά να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των χρηστών, όπως συμβαίνει κατά την διεκδίκηση αστικών αξιώσεων.
Δ) στη συμμόρφωση με διατάξεις του Νόμου, όπως στην περίπτωση καταγγελίας παράνομης δραστηριότητας χρήστη στις αρμόδιες Αρχές.

Πρόσβαση και Διαβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό του Υπεύθυνου Επεξεργασίας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας. Οι συνεργαζόμενες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες διαχείρισης του Ιστότοπου και της Σελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης, τεχνικής υποστήριξης και συντήρησης, διαχείρισης ανάρτησης σχολίων, διεξαγωγής διαγωνισμών και χορήγησης δώρων, ανάλυσης δεδομένων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ή/και πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης και marketing, ανάλυσης μετρήσεων. Οι Εκτελούντες υποχρεούνται συμβατικά από εμάς να τηρούν εχεμύθεια, να μη κοινοποιούν Δεδομένα σε τρίτους χωρίς την άδεια του Υπεύθυνου Επεξεργασίας, να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον ΓΚΠΔ.
Επιπλέον, ενδέχεται να γνωστοποιήσουμε τα Δεδομένα σας, όταν το έχετε ζητήσει εσείς ρητά ή όταν απαιτείται εκ του νόμου, όπως π.χ. αν μας ζητηθούν από τις αστυνομικές αρχές προς διερεύνηση παρανόμων δραστηριοτήτων.
Τα Δεδομένα σας δεν διαβιβάζονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Σε τυχόν περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η διαβίβαση των δεδομένων σας σε χώρες εκτός ΕΟΧ, θα διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες σας σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων θα προστατευτούν καταλλήλως και δεόντως. Στο μέτρο που αποτελεί υποχρέωση μας, θα διασφαλίσουμε ότι θα εκτελεστεί βάσει συμβατικών συμφωνιών χρησιμοποιώντας τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες, εγκεκριμένες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή άλλες ενδεδειγμένες ασφαλιστικές δικλείδες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Διατήρηση και Ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα σας διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί ο νόμιμος σκοπός της επεξεργασίας, για την οποία είχαν συλλέγει αρχικά, κατόπιν ελεύθερης συγκατάθεσής.
Για την διατήρηση των δεδομένων εφαρμόζουμε το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας και έχουμε υλοποίησει εύλογες φυσικές, ηλεκτρονικές, και διοικητικές διαδικασίες για την αποφυγή τυχαίας ή παράνομης καταστροφής, απώλειας, αλλοίωσης, μη εξουσιοδοτημένης γνωστοποίησης ή πρόσβασης σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται, αποθηκεύονται ή αποτελούν με διαφορετικό τρόπο αντικείμενο επεξεργασίας. Οι πολιτικές και διαδικασίες μας ασφάλειας πληροφοριών είναι στενά ευθυγραμμισμένες με τα διεθνή πρότυπα και αναθεωρούνται τακτικά και επικαιροποιούνται, όποτε απαιτείται προκειμένου να πληρούν τις επιχειρηματικές ανάγκες μας, αλλαγές στην τεχνολογία και τις κανονιστικές απαιτήσεις.
Διαγράφουμε τα Δεδομένα, τα οποία συλλέγουμε από εσάς, εάν δεν είναι πλέον αναγκαίο να επιτευχθούν οι σκοποί για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά. Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί αποκλειστικά με σκοπό την επικοινωνία του χρήστη μαζί μας ή την ενημέρωση ενδιαφερομένων για διαφήμιση από τις αντίστοιχες φόρμες συλλογής του Ιστότοπου, διατηρούνται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας και διαγράφονται εντός [3] τριών μηνών από την παύση της. Ωστόσο, ενδέχεται να μας ζητηθεί να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω νομοθετικών διατάξεων. Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies.

Τα νόμιμα Δικαιώματά σας

Ως υποκείμενο των δεδομένων έχετε συγκεκριμένα νόμιμα δικαιώματα, που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς :
Πρόσβαση:  Έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε εάν και με ποιο τρόπο επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα ανά πάσα στιγμή και χωρίς κάποια χρέωση.
Επικαιροποίηση: Μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωση προσωπικών δεδομένων, τα οποία είναι ελλιπή ή εσφαλμένα.
Διαγραφή: Μπορείτε να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας, αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους σκοπούς επεξεργασίας για τους οποίους συλλέχθηκαν αρχικά ή αν επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση επεξεργασίας.
Εναντίωση:  Μπορείτε να προβάλετε ανά πάσα στιγμή αντίρρηση στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, την οποία θα σεβαστούμε με την προϋπόθεση μη ύπαρξης άλλων νόμιμων λόγων.
Περιορισμοί επεξεργασίας:  Μπορείτε να μας ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, εάν αμφισβητείτε την ακρίβεια τους ή την νομιμότητα της επεξεργασίας.
Φορητότητα: Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα, που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης: Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς να επηρεάζεται η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων σας εκ μέρους μας βάσει της εν λόγω συγκατάθεσης πριν από την ανάκλησή της.
Προκειμένου να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο info@psomiadou.com εγγράφως μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας εντός 30 ημερών. Ωστόσο, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί για συγκεκριμένους λόγους που αφορούν το συγκεκριμένο νομικό δικαίωμα ή η πολυπλοκότητα του αιτήματός σας. Ενδέχεται να ζητήσουμε αποδεικτικό της ταυτότητάς σας, για λόγους ταυτοποίησης, πριν απαντήσουμε σε αίτημά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην μπορέσουμε να επιτρέψουμε την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα (π.χ., αν τα προσωπικά σας δεδομένα σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα άλλων ατόμων ή για νομικούς λόγους).
Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail): contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Κοινοποίησε στα Social Media