Το πρόγραμμα ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Θεσσαλονίκης. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ορκίζεται σήμερα το απόγευμα 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και αναλαμβάνει την διοίκηση του Δήμου της πόλης.  Θα δώσει θρησκευτικό όρκο και θα παραλάβει από τον Γ. Μπουτάρη το «Διάσημο»

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Έχουν σταλεί περίπου 1.000 προσκλήσεις σε όλη την εθιμοτυπία του δήμου Θεσσαλονίκης, σε προξένους, πρυτάνεις, δημάρχους και φορείς της πόλης. Στην τελετή, η οποία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, πρόκειται να παρευρεθούν ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρος Καράογλου, βουλευτές της πόλης, οι δύο πρυτάνεις, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστέργιου καθώς και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατού και Ναυτικού.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου θα βρίσκονται, επίσης, συγγενικά πρόσωπα τόσο του νέου δημάρχου, όσο και των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Πρόγραμμα Ορκωμοσίας

Το πρόγραμμα ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Θεσσαλονίκης

Η τελετή θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19.00 και θα διαρκέσει περίπου μια ώρα. Στην αίθουσα θα παρευρίσκεται και ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα παραδώσει στον προκάτοχό του το «Διάσημο», το περιδέραιο που φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις επίσημες εκδηλώσεις.

Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ενώ τελετάρχης θα είναι η γενική διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Τατάγια.

Όποιοι σύμβουλοι επιθυμούν θα δώσουν θρησκευτικό όρκο και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των συμβούλων με πολιτικό όρκο. Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό, περίπου 5 – 7 λεπτών.

Επειδή ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου είναι περιορισμένης χωρητικότητας έχει προβλεφθεί να υπάρχουν τρεις οθόνες έξω από την αίθουσα, προκειμένου να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας, ενώ θα γίνεται απευθείας μετάδοση και στη μεγάλη οθόνη προβολής που υπάρχει στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας θα ακολουθήσει μίνι δεξίωση στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου μπροστά στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Εκεί θα υπάρχει μουσική και catering για τους παρευρισκόμενους στην ορκωμοσία.

Κοινοποίησε στα Social Media

Σχετικά Αρθρα

19η Μαΐου Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

19η Μαΐου Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων. Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας με οδηγό…

Ημέρα σύμβολο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα σύμβολο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day)…

Καθαρά Δευτέρα στην Δ΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Στις 2 Μαρτίου την Καθαρά Δευτέρα 2020 στην Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί…

Πρόγραμμα Διήμερων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας

Πρόγραμμα  Διήμερων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας της Δ'…

Ο Ζέρβας ως μαέστρος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ο Ζέρβας ως μαέστρος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Θεσσαλονίκη (Φωτ., βίντεο) Η πόλη φόρεσε…

Pink ALive Concert από το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης

Pink ALive Concert από το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση Pink ALive Concert από το Άλμα…