“Σχέδιο Θεσσαλονίκης”: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της “ΜτΚ” και του makthes.gr

schedio_thessalonikis_oloklirothike_i_imerida_tis_mtk_kai_toy_makthesgr

“Σχέδιο Θεσσαλονίκης”: Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της “ΜτΚ” και του makthes.gr. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τοποθετήσεων των καλεσμένων στην ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία» και του makthes.gr «Σχέδιο Θεσσαλονίκης» στο “Μακεδονία Παλλάς”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε δείπνο με επίσημο προσκεκλημένο τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος και θα παρουσιάσει κυβερνητικές προτάσεις για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα υπουργοί, βουλευτές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης, Οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες ανέβηκαν στο βήμα και μίλησαν για το μέλλον της Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ημερίδας κάνοντας λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα βοηθήσει την πόλη.

Η ημερίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 π.μ., με την ομιλία του εκπροσώπου του δ.σ. της εφημερίδας «Μακεδονία» Βασίλη Τακά.

Στη «Μακεδονία» πιστεύουμε ότι η εφημερίδα που εκδίδουμε οφείλει να έχει εκτός από ενημερωτικό και παρεμβατικό ρόλο στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρούμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια έχασε πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης και καλυτέρευσης της ζωής των κατοίκων της. Πιστεύουμε ότι η συμπρωτεύουσα, όπως μας αποκαλούν, ή πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως την ονειρευτήκαμε, μετά την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων την δεκαετία του ’90, δυστυχώς έχασε έδαφος τα χρόνια που ακολούθησαν. Το όραμα «Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων» λοιδορήθηκε και αντ’ αυτού μας έδωσαν το όνομα «Θεσσαλονίκη – πρωτεύουσα των καφέ-μπαρ και εστιατορίων». Ωστόσο πιστεύουμε πως ακόμα και σήμερα έχουμε μια νέα ευκαιρία. Ακόμα μια φορά η Θεσσαλονίκη μπορεί να κάνει restart» σημείωσε ο Βασίλης Τακάς στην εισαγωγή του.

Κ. Ζέρβας: Να εφαρμόσουμε ένα πλάνο

«Σχέδιο Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα είναι ότι η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες δεκαετίες σχεδιάζει γενικώς. Νομίζω ήρθε η ώρα να έχουμε επιτέλους ένα συγκεκριμένο πλάνο που θα το εφαρμόσουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πριν από την έναρξη της ημερίδας.

Ν. Ταχιάος: Το μετρό είναι το μητροπολιτικό μέσο μιας πόλης

«Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές μέσα από αυτήν την ημερίδα είναι ότι το μετρό είναι το μητροπολιτικό μέσο μιας πόλης, είναι αυτό στο οποίο έρχεται και κουμπώνει το σύνολο των δημόσιων συγκοινωνιών. Κατά συνέπεια, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στα πλαίσια ενός σχεδιασμού για μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη» είπε ο Νίκος Ταχιάος για την ημερίδα «Σχέδιο Θεσσαλονίκης», με αφορμή την ενότητα «Συγκοινωνίες», που συμμετείχε. «Βέβαια, εκτός από μια κυκλοφοριακή παρέμβαση, αποτελεί και μια πολεοδομική παρέμβαση, γεγονός το οποίο πρέπει οι πάντες να το κατανοούν. Αυτή που μπορεί να είναι η συμβολή του Αττικό Μετρό και η προσωπική μου στη σημερινή ημερίδα είναι να δώσουμε τις προδιαγραφές του πως πρέπει να συζητάμε για ένα σχέδιο στη Θεσσαλονίκη. Γιατί ένα σχέδιο δεν είναι ένα άθροισμα επιμέρους παρεμβάσεων στην πόλη αλλά είναι κάτι το οποίο έχει συνοχή και μπορεί να απλώνεται στον χρόνο, κυρίως να είναι κοστολογημένο και πραγματικό» συμπλήρωσε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top