Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων – Walk for Freedom

panevropaiki_imera_kata_tis_emporias_anthropon_walk_for_freedom

Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων – Walk for Freedom. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα θύματα εμπορίας ανθρώπων στον κόσμο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες εμπορίας (Global Estimates of Modern Slavery, 2018). 1 στους 4 είναι παιδιά!

Κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα η Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (EU Anti-Trafficking Day), με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αναδείξει την ανάγκη για πιο αποτελεσματικά μέτρα στην πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, ενός από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία στην ιδιωτική οικονομία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Είναι μια διεθνοποιημένη επικερδής επιχείρηση, με τζίρο 24 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. 

Έχει υπολογισθεί ότι κάθε χρόνο 21 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα του trafficking, οι 800.000 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Walk for Freedom – Περπατάμε για την Ελευθερία

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων (18 Οκτ), το Σάββατο 19 Οκτωβρίου περπατάμε για την Ελευθερία σε 17 πόλεις της Ελλάδας παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου. Φέτος, στην Αθήνα το Walk for Freedom συνδιοργανώνεται από την Α21, το Fashion Revolution Greece και το Raise Your Voice, ενώ την υποστήριξή του στη δράση εκφράζει το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων. H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται παγκοσμίως για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21. Σκοπός της δράσης Walk For Freedom είναι η αφύπνιση του κόσμου για την έκταση του εγκλήματος της εμπορίας ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και για την αναγκαιότητα να εκλείψει η σκληρή εκμετάλλευση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Το 6o διεθνές Walk For Freedom στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει η ομάδα Α21.

Στις 19 Οκτωβρίου εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στο Walk For Freedom, μια πορεία που στόχο έχει την αφύπνιση και ενημέρωση του κοινού για την εμπορία ανθρώπων.

ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου / Είσοδος Λιμανιού / 4μ.μ.

Πληροφορίες από την ομάδα της Α21:

Θα περπατήσουμε σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλο, στη Λεωφόρο Νίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο όπου θα βγάλουμε ομαδικές φωτογραφίες.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:

Παρακαλούμε φορέστε το μπλουζάκι της Α21. Εάν δεν το έχετε προμηθευτεί από άλλες χρονιές, θα ακολουθήσουν σύντομα πληροφορίες για τη φετινή διανομή. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να φοράτε το μπλουζάκι της Α21, παρακαλούμε να ντυθείτε στα μαύρα.

ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ:

Εάν επιθυμείτε να ενισχύσετε το έργο μας σας προσκαλούμε, μετά το πέρας του Walk For Freedom, να τρέξετε στον 8o Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με την ομάδα της Α21.

Η Α21 θα λαμβάνει το ποσό των 5 ευρώ για κάθε πακέτο εγγραφής που θα επιλέξει ο συμμετέχων, με εξαίρεση τα εκπτωτικά πακέτα (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, σώματα ασφαλείας). Η προθεσμία  εγγραφής για τη συμμετοχή σας και στον Ημιραθώνιο είναι η 20η Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το post μέσα στο event.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@a21.gr για οποιαδήποτε απορία σχετική με το Walk for Freedom στη Θεσσαλονίκη.

«Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στη σκλαβιά στη χώρα μας. Έλα μαζί μας για να δώσουμε ένα δυνατό μήνυμα, να δείξουμε πως οι ανθρώπινες ζωές έχουν αξία και δεν είναι για πώληση!» καταλήγει το μήνυμα της Α21.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top