Ορκίστηκε 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

orkistike_61os_dimarxos_thessalonikis_o_konstantinos_zerbas

Ορκίστηκε 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο κ. Ζέρβας έδωσε τον θρησκευτικό όρκο.

Λίγο αργότερα, ορκίστηκαν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και των κοινοτικών συμβουλίων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε συγχαρητήρια τόσο στον κ. Ζέρβα όσο και στους εκλεγμένους συμβούλους. Δεν εξετάζουμε από ποιον στηρίχθηκαν οι δήμαρχοι. Τα προβλήματα για την κυβέρνηση είναι κοινά, τόνισε. Ο υπουργός χαρακτήρισε άξιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Μετά την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Ζέρβα ο απερχόμενος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης του παρέδωσε το «διάσημο», τον αγκάλιασε θερμά και στη συνέχεια είπε μια μικρή ιστορία για το περιδέραιο.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η πολιτική ορκωμοσία. Τον πολιτικό όρκο διάβασε ο νέος δήμαρχος και τον επανέλαβαν όσοι επέλεξαν να ορκιστούν με τον τρόπο αυτό.

Ακολούθησε η πρώτη του ομιλία του Κωνσταντίνου Ζέρβα ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης προς το Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους αλλά σε όλους τους Δημότες της Θεσσαλονίκης.

«Είναι η ώρα να συμμαχήσουμε για τη Θεσσαλονίκη μας. Όχι μόνο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και το πολιτικό προσωπικό της πόλης, ο διοικητικός μηχανισμός του Δήμου οι ίδιοι οι πολίτες! Γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να τελειώσουμε με τα αυτονόητα! Ήρθε η ώρα ενωμένη αυτή η πόλη να κάνει ξανά μεγάλα βήματα μπροστά», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας, μιλώντας για μια πορεία διαφορετική, μια πορεία ανάταξης.

«Θέλω να ξέρετε ότι αποτιμώ κάθε ψήφο προς το πρόσωπο μου ως μία δέσμευση προς τους συμπολίτες μου που συναντώ και θα συναντώ καθημερινά στις γειτονιές της πόλης μας», τόνισε στην ομιλία του νέος δήμαρχος.

Ορκίστηκε 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Ο κ. Ζέρβας στην ομιλία του έκανε λόγο για «αστοχίες και η αδράνεια ετών απαξίωσαν πολλές ελπίδες και προσπάθειες αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης». «Στο χέρι μας είναι –ευκαιρία και χρέος μαζί- να το κάνουμε να μην ακούγεται ως κοινοτοπία και πολιτικαντισμός, αλλά ως ένα θαύμα: το successstory της Θεσσαλονίκης, το επίτευγμα της δικής μας γενιάς», σημείωσε.

Περιγράφοντας το όραμά του έκανε λόγο για «μία πόλη με Μετρό, με ανακαινισμένο αεροδρόμιο, με λιμάνι σε αναπτυξιακή τροχιά, μία πόλη με αναπλασμένη τη ΔΕΘ, με αυξητικές τάσεις στον τουρισμό, στον υψηλού επιπέδου τουρισμό, με πράσινο και αστικές συγκοινωνίες – χερσαίες και θαλάσσιες, μία πόλη με σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια, με χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με υποδομές, νέα γήπεδα, ποδηλατόδρομους, με ευταξία και με σοβαρή οικονομική δραστηριότητα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μία κανονική ευρωπαϊκή μητρόπολη».

Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με τρόπο μοναδικό και παράλληλα θα τιμήσουν και τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή το 2022.

Ο νέος δήμαρχος έκλεισε την εναρκτήρια ομιλία του με μια τελευταία κουβέντα, μικρή παράφραση μιας παραίνεσης του προέδρου Κένεντι: «Σκέψου τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πόλη σου κι όχι τι μπορεί να κάνει η πόλη σου για σένα».

«Αυτό το μήνυμα που εκπέμπω προσωπικά εδώ και χρόνια, αυτό το μήνυμα που αποτέλεσε και το σύνθημα της δημοτικής μας ομάδας δεν είναι μια απλή φράση για εμένα, για μάς. Είναι η συλλογική μας ευθύνη που πρέπει να μας ακολουθεί διαρκώς. Είναι η ανάγκη να υπερβούμε τον εαυτό μας και τις εσφαλμένες νοοτροπίες. Είναι η πεποίθηση ότι μόνο με τη συνεργασία και τη συνευθύνη όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Η Θεσσαλονίκη μας καλεί! Το παρόν απαιτεί! Το μέλλον μας προκαλεί! Είμαστε εδώ! Είμαστε έτοιμοι! Και είμαστε όλοι μαζί! Από αύριο, λοιπόν,λιγότεροι λόγοι και περισσότερο έργο», τόνισε.

Ορκίστηκε 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

«Όμως, παράλληλα με τη μνήμη και την απόδοση τιμής στο παρελθόν θα κοιτάξουμε το μέλλον. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει μία smartcity, που θα αλλάξει αυτό που πιστεύει ο Έλληνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορεί να γίνει μία zerowaste πόλη. Μπορεί να γίνει τόπος φιλοξενίας μεγάλων πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών και αθλητικών events που θα αφήνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης. Θα δανειστούμε γνώση και τεχνογνωσία, θα εφαρμόσουμε καλές πρακτικές από πόλεις που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά. Θα εργαστούμε, θα αγωνιστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα οργανώσουμε, και θα αξιοποιήσουμε τους πόρους σωστά και ορθολογικά. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται, ό,τι χρειάζεται. Γιατί θέλουμε στο τέλος της τετραετίας η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη διαφορετική, μια πόλη περήφανη και πρωταθλήτρια!», τόνισε.

Από νωρίς το απόγευμα η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου γέμισε με φορείς της Θεσσαλονίκης, εκπροσώπους από την πολιτική, την εκκλησία και τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και συγγενείς των εκλεγμένων.

Τελετάρχης ήταν η γενική διευθύντρια Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Τατάγια.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης βουλευτές και στελέχη κομμάτων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top