Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης

dimotiko_symvoulio_thessalonikis

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου προεδρείου Θεσσαλονίκης, χωρίς μυστική ψηφοφορία, με ορισμό από τις παρατάξεις του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, της μείζονος αντιπολίτευσης του Νίκου Ταχιάου και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Γιώργου Ορφανού.

Ο Δρόσος Τσαβλής είναι, ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Στη θέση του αντιπροέδρου ο Λευτέρης Αρβανίτης από την παράταξη του Νίκου Ταχιάου, ενώ γραμματέας θα είναι η Χριστίνα Αρχοντή από την παράταξη Γιώργου Ορφανού.

Ο Δρόσος Τσαβλής ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν και έφτασε σε αυτή τη θέση με την εμπιστοσύνη της παράταξης του. «Είναι ευκαιρία να υπερβούμε τις στενές παραταξιακές γραμμές και να συνεργαστούμε για την πόλη» τόνισε ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αναφέροντας πως η συναίνεση θα είναι το ζητούμενο σε κάθε συνεδρίαση. «Θέλω να πετύχουμε τη Θεσσαλονίκη που ονειρευόμαστε και που μας αξίζει» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσαβλής.

«Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» Νίκος Ταχιάος

Ο Νίκος Ταχιάος ζήτησε από το προεδρείο να ανακοινωθούν και καταγραφούν στα πρακτικά τα ονόματά των συμβούλων της παράταξης του που αναξαρτοποιήθηκαν για να συνεργαστούν με την διοίκηση.

«Τα πράγματα ξεκινάνε με φθήνια» είπε στην παρέμβαση του ο Νίκος Ταχιαός. «Εγώ την απλή αναλογική την σχολίασα στους οκτώ μήνες προεκλογικής εκστρατείας» είπε αναφερόμενος στα όσα έγιναν πριν αναλάβει η νέα διοίκηση και στις ανεξαρτοποιήσεις των στελεχών του. «Εάν δεν έχουν ανεξαρτοποιηθεί, εμείς σήμερα έχουμε 11 συμβούλους» είπε ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκης Υπεύθυνα».

Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι του Νίκου Ταχιάου και οι δυο από την παράταξη του Γιώργου Ορφανού δεν απορροφήθηκαν από την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα αλλά για σήμερα, στην ειδική συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν ως ανεξάρτητη παράταξη με αποτέλεσμα να χαθεί η μια έδρα από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για την σημερινή διαδικασία της εκλογής των μελών ειδικών επιτροπών. Προφανώς, αυτά προκάλεσε αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο και ακούστηκαν εκφράσεις περί ανηθικότητας. «Θεωρώ εκτροπή αυτό που γίνεται, διότι μειώνεται κατά μια η θέση της μειοψηφίας. Είναι αντιδημοκρατικό και περιορίζει με την δεδομένη ισχυρή πλειοψηφία που έχει η διοίκηση να ακουστούν πολλές διαφορετικές απόψεις. Θεωρώ ότι πυροδοτείται ακόμα περισσότερο το κλίμα συναίνεσης και εμπιστοσύνης. Θέλει πολύ χρόνο να δομηθεί η εμπιστοσύνη στο δημοτικό συμβούλιο αλλά πιο εύκολα να καταρρίπτεται. Με σεβασμό στους νόμους και στην Θεσσαλονίκη είμαστε εδώ με συναινετικό πνεύμα. Λυπούμαστε που φτάνουμε στο σημείο να θέτουμε το ερώτημα αν το καθετί που είναι νόμιμο είναι και ηθικό» ήταν η θέση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλη Γάκη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top