Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας. Στην συνάντηση  με τους Αξιωματικούς και τους ένστολους που υπηρετούν στο  Α.Τ. & Τ.Α. Τούμπας – Τριανδρίας άκουσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθώς και τα προβλήματα των ένστολων στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στα όρια της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την γνωριμία και την συνεργασία  με την διοίκηση του Α.Τ. και Τ.Α.. Η παρουσία μου, επίσης, ήταν και συμβολική, μετά την επίθεση που δέχτηκαν με μολότοφ  από άγνωστα άτομα,  δείχνοντας την υποστήριξη στον καθημερινό τους αγώνα για την ευταξία και την αντιμετώπιση του εγκλήματος στην κοινότητα μας.

Στην ενημέρωση που μου έγινε, οι αξιωματικοί, αναφέρθηκαν γενικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους. Η ενδοοικογενειακή βία, θέματα που αφορούν αλλοδαπούς, οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες, το παραεμπόριο, οι προσωπικές διαφορές των κατοίκων μεταξύ τους είναι από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Α.Τ. Επίσης συμβάλουν μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στον καθαρισμό διαμερισμάτων όπου οι ένοικοι κατοικούν μόνοι τους και έχουν προβλήματα λόγο ανημποριάς.

Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας

Εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά του Τμήματος Ασφαλείας στην αντιμετώπιση  των κλοπών, των ναρκωτικών, απάτης,  κ.λπ. εγκλημάτων.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι η υλικοτεχνική  υποδομή και η έλλειψη συντήρησης του κτιρίου. Το κυριότερο όμως είναι η υποστελέχωση της υπηρεσίας με προσωπικό, μιας και οι αρμοδιότητες ευθύνης τους είναι πολύ μεγάλες.  Η περιοχή ευθύνης του  Α.Τ. & Τ.Α Τούμπας – Τριανδρίας είναι από τις μεγαλύτερες, ως όρια στον Δήμο  Θεσσαλονίκης.  Τα μέτρα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, οι καταλήψεις στα σχολεία, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, όπως ο χώρος της παρέλασης, είναι ευθύνη εποπτείας τους. Είναι λογικό να καταπονείται με επιπλέον ώρες εργασίας το προσωπικό, επειδή, δεν επαρκεί σε αριθμό.

Παρά τα προβλήματα και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος, προσπαθούν και καταφέρνουν, πάντα, να είναι δίπλα στους πολίτες όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ασφαλείας. Δίνουν λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη. Το κοινωνικό έργο που προσφέρουν είναι μεγάλο και άξιο θαυμασμού και συγχαρητηρίων. Η πολιτεία έχει υποχρέωση να είναι δίπλα τους και να τους ενισχύει δίνοντας λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ευχαριστώ πολύ την Διοίκηση και το ένστολο προσωπικό για την υποδοχή τους, την ενημέρωση και την συνεργασία.  

Κοινοποίησε στα Social Media

Σχετικά Αρθρα

19η Μαΐου Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

19η Μαΐου Ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων. Τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας με οδηγό…

Ημέρα σύμβολο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα σύμβολο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day)…

Καθαρά Δευτέρα στην Δ΄ Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Στις 2 Μαρτίου την Καθαρά Δευτέρα 2020 στην Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί…

Πρόγραμμα Διήμερων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας

Πρόγραμμα  Διήμερων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων 21 και 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας της Δ'…

Ο Ζέρβας ως μαέστρος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ο Ζέρβας ως μαέστρος άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Θεσσαλονίκη (Φωτ., βίντεο) Η πόλη φόρεσε…

Pink ALive Concert από το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης

Pink ALive Concert από το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση Pink ALive Concert από το Άλμα…